Най-малко петима души бяха убити и над 100 бяха ранени, след

...
Най-малко петима души бяха убити и над 100 бяха ранени, след
Коментари Харесай

Пет жертви и над сто ранени след торнадо в Индия

Най-малко петима души бяха убити и над 100 бяха ранени, откакто торнадо връхлетя източния индийски щат Западен Бенгал, оповестиха в понеделник публични лица, представени от Times of India.

Торнадото удари няколко елементи на област Джалпайгури в неделя. Стихията повреди доста къщи и изкорени дървета в град Джалпайгури и доста региони на прилежащия Майнагури.

" Внезапното торнадо в неделя унищожи огромни елементи от град Джалпайгури, Майнагури и блока Дупагури. Силната стихия остави петима мъртви и над 100 други ранени ", сподели чиновник.

Според основния министър на Западен Бенгал Мамата Банерджи, регионалната администрация, полицията, чиновниците за ръководство на бедствия и екипите за бързо реагиране са се заели, с цел да подхващат избавителни старания и да обезпечат помощ. Тя сподели, че засегнатите хора са преместени на по-безопасни места.

От Джалпайгури валят известия, че градушката, съчетана с бурята, е нанесла вреди на 800 къщи и е изкоренила дървета и електрически стълбове.

Въздействието на бурята се усети и в съседните на Джалпайгури региони - Кучбехар и Алипурдуар.

Индийският метеорологичен отдел (IMD) заяви, че торнадо се е появило в региона на Джалпайгури към 15:30 ч. локално време в неделя и е продължило към 10 минути.

Тежките метеорологични условия също взеха жертви в Асам, където едно дете беше убито и двама души бяха оповестени за изчезнали, откакто лодка се прекатурна в река Брахмапутра в региона на Южна Салмара-Манкачар, на фона на пороен дъжд и градушка в целия щат.

В прилежащия щат Манипур мощни ветрове, проливни дъждове и светкавици удариха югоизточната част в неделя, причинявайки необятно публикувани вреди на къщи, стоящи култури и заслони за добитък.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР